Ivf

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co má smysl si připlatit jako nadstandard a co je už spíš zbytečné tahání peněz s lidí. Vím že pokud neznáte mé výsledky atd., můžete mi odpovědět spíš obecně, ale i tak budu ráda za Váš názor. Ať tedy víte alespoň nějaké info, tak výsledky spermio u manžela byla v pořádku a až nadprůměrná, jak pohyblivost tak živost,odběr krve taky vše v pořádku. Já mám polycystické vaječníky s nepravidelným menses, mám odebrán jeden vejcovod a druhý mi prý zprůchodnili u laparo.operace na kterém jsem byla. Vždy když jdu na přeměření velikosti vajíčka, tak vajíčko je vidět, dokonce i ve správném vaječníku. Můj hormonální profil je v pořádku. Byli jsme teď na druhé inseminaci, ta uvidíme jestli jsme třeba neuspěli. Pokud ne, tak se chystáme na IVF a chtěla jsem se tedy zeptat co má smysl si připlatit. Zvažujeme že by určitě bylo vhodné si připlatit za ICSI a asistovaný hatching pomocí laseru. Myslíte, že má smysl si toto připlácet?? Víte ještě o něčem, co je dobré neopomenout?? Co si myslíte o prodloužené kultivaci, má to nějaký význam?? Předem moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den Lenka S.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, paní Lenko, inseminaci má smysl provádět při pozitivním PCT testu, jinak nemáte větší šanci než když se snažíte doma... Vyšetření, která by měla být provedena před zahájením jakékoliv léčby, jsou následující: u ženy hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, AMH, vyšetření reprodukční imunologie včetně autoprotilátek a buněčné imunity, vyloučení některých infekcí (chlamydie, toxoplazma), vyloučení celiakie a endometriózy, u muže kromě základního spermiogramu také tzv. funkční testy spermií, zejména test fragmentace DNA spermií, případně test k vyloučení autoprotilátek proti spermiím. U obou partnerů se pak doporučuje genetická poradna a genetické vyšetření (karyotyp). Teprve podle výsledků se pak volí optimální postup a metoda oplození, příp. zpracování spermií (IVF, ICSI, PICSI, IMSI, MACS). AH vaši šanci nezvýší. PK jednoznačně ano - více zde http://www.sanatoriumhelios.cz/prodlouzena-kultivace Dalším faktorem, který může zcela zásadně ovlivnit výsledek je stimulace. Proto stimulační protokol by měl být volen podle věku a předpokládané reakce vaječníků. Dále je třeba stimulaci pečlivě monitorovat a řídit (3-4x se během stimulace odebírá krev na FSH, LH a E2 a provádí se UTZ kontrola). Stimulace by také měla trvat min. 11 dní, tedy odběr vajíček nejdříve 13. den. Také doporučujeme zavádět embryo jen jedno, další kvalitní embrya vitrifikovat po jednom, zvýší se tak šance na zdravé těhotenství. Pokud byste měla více otázek, najdete možná odpovědi i zde http://www.sanatoriumhelios.cz/jak-vybrat-to-prave-centrum-asistovane-reprodukce nebo zde http://www.sanatoriumhelios.cz/uspesnost-ivf-cyklu nebo zde http://www.sanatoriumhelios.cz/diskuze S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: