Ivf a vitamíny

Dobrý den, je mi 30 let,partner 31 a chystáme se na 3. pokus IVF. 1.IVF bez ET pro špatný vývoj embrya, 2.IVF včetně ET neúspěšné (zavedeny 2embrya 6-ti buněčné) -HCG negat. Ráda bych věděla,jestli je možnost ještě nějakých vyšetření (hematologie -mutace FII heterozygot pozit.,genetika,imuno,laparoskopie-v normě,hormonální profil z roku 2007 v normě). Je možné ovlivnit plodnost ,vývoj oocytu a embrya vitamínovými doplňky ev. v jakém smyslu? Lékaři doporučují jen kyselinu listovou,ale proč tedy v lékárně existují vitamínové doplňky (např. "Mamavit Prefolin+DHA" - pro ženy plánující otěhotnění a v prvním trimestru těhotenství) o kterých lékaři nemluví? Ještě žádné dítko nemáme a moc po něm toužíme už 5let :-( Uděláme pro mimíska maximum,moc Vás prosím o radu co víc udělat,aby se zadařilo? Děkuji za odpověď . Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékaři doporučují kyselinu listovou, protože je věděcky prokázaný vliv na snížení výskytu vad u plodu, ale ostatní nevědecky (výzkumy a studiemi) podložené prostředky prostě nedoporučují. Napíši vám, co se odvědčilo mě: co vám bude vaše intuice velet, kupte si, nemá smysl toho brát moc, ale co byste měla pocit, že vám pomůže - všeho s mírou. Kupte si třeba uvedený preparát - je dobře sestavený. U otěhotnění je ale mnohem důležitější psychika a to v tom smyslu, aby byla připravená na dítě i z hlediska nějakých skrytých možných traumat a stresů. Tyto pomůže odhalit pohovor s psychologem, teraputem eft (techniky emoční svobody) nebo rodinné konstalace. Zase si zvolíte intuitivně, co vám bude více "sedět", ale pokud jste připraveni udělat "cokoli", určitě se psychice pověnujte - vyplatí se to! Hlavně urovnání vztahu s vlastní matkou může významně ovlivnit možnost a "podařeníse" otěhotnět. Hezký den.

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: