Jak léčit zlomeninu pravé nohy s následným zánětem ( příčina nezjištěna ). kdy zatěžovat nohu, rehabilitovat

Dobrý den, je mi 50 let a 27.1. jsem si spirálovitě zlomila obě kosti nad kotníkem pravé nohy. Tzn., že mi operativně byly kosti zpevněny kovem - 10 šrouby, dlahou a drátkem ( z titanu ), a byla mi nasazena sádrová dlaha. Po 4 denní hospitalizaci jsem byla propuštěna domů, po 6 týdnech mi byla sundána sádra. Po 2 měsících jsem mohla začít zatěžovat na 30 kg ( vážím 60kg ). Po téměř 3 měsících se o víkendu 18.4.dostavil 1.problém - horečka, zimnice a bolest ve vnitřním kotníku, která po 2 dnech dostoupila až k lýtku. 21.4. jsem byla okamžitě hospitalizována v nemocnici a podstoupila operaci. Při ní byly vyjmuty všechny šrouby, dlaha i drát a zánět léčen drény v noze s následnou 8 denní laváží. Protože výsledky na zánět byly z hodnoty (21.4. ) 300 sníženy pod 10 ( 30.4. ) a byla jsem propuštěna do domácího ošetření, program šetřící, tzn.ležím. Antibiotika užívám - Amoksiklav. Do tohoto úrazu jsem se považovala za zdravého člověka bez alergií či jiné léčby. Nyní už 3 měsíce užívám přírodní produkt Osteo forte ( na kosti ). Doporučíte mi další produkty ( dostupné na netu či v lékárně ), kterými mohu podpořit rekonvalescenci po zlomenině a léčbě zánětu, prosím?. Např. Wobenzym? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Podle všeho došlo k infekčnímu zánětu v místě zlomeniny. Rozhodující se dlouhodobé podávání antibiotik, ve Vašem případě je pak možné stimulovat imunitu a Wobenzym by zde mohl pomoci na otok a rychlejší hojení. Kost jako taková by měla být zhojena . jinak byste měla zevní fixáotr. Nyní jde o překonání infekčních komplikací. Přeji hodnn štěstí .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: