Jak ovlivní mé koleno resekce mp pliky?

Dobrý den, omlouvám se za mojí nepřesnost. Chtěl jsem se zeptat jestli po tomhle zákroku je koleno nějak trvale oslabeno. Doktoři mi vyndali stehy tuhle středu a řekli mi že pomalu mám koleno zatěžovat dát si rotoped a že do 7-10 dnů a mohl bych hrát basketbal na 100%. Co by se mi mohlo stát když by koleno ještě nebylo zcela připravené a jak to poznat? Řekli mi pár cviků, ale opravdu jen pár nevíte jestli na internetu nejsou nějaké vhodné cviky pro tenhle případ? Mám oslabený 4 hlavý stehenní sval. Děkuji předem za odpověď a ještě jednou se omlouvám na shledanou

Odpověď odborníka:

Po operaci kolena je na místě návštěva rehabilitačníhio pracoviště, kde stav je posouzen a pohybová léčba spolu s fyzikální léčbou je zahájena. Potom i cvičení doma. Rehabilitační lékař podle nálezu kolena a stehna stav posoudí a ihned na místě poradí. Basketbal pro koleno je zrovna tak náročný jako fotbal. Proto bych nasazení do sportu neuspěchal. 6 týdnů je uspokojivá hraniční doba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: