Jak se zbavit většího bříška

Dobrý den, je mi 35 let, mám štíhlou postavu ( při 160 cm 49 kg), ale po druhém porodu mi zůstalo větší bříško. Pravidelně posiluji břišní oblast, ale výsledek minimální. Proto bych chtěla požádat o radu či doporučení na nějaký přípravek. Slyšela jsem např. o LIPOXALU, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Petro! Lipoxal samozřejmě vyzkoušet můžete, jen je třeba mít na mysli, že se jedná jen o potravinový doplněk, jehož účinnost nebyla ověřena. Bohužel nepíšete jak dlouho už cvičíte a jak dlouhou dobu jste po porodu. Pokud by se vám nadále nedařilo zpevnit břišní stěnu cvičením, doporučovala bych vám konzultaci se zkušeným fyzioterapeutem. Vlivem věku, nebo při váhovém přírůstku např. v těhotenství mají některé svalové skupiny tendenci ke zkrácení, se kterým souvisí i ochabnutí jiných svalových skupin, např. právě svalů břišní stěny. Tyto svaly pak není možné efektivně posilovat, dokud nedojde k protažení a uvolnění zkrácených skupin, případně k odstranění kloubních blokád. Proto bych vám doporučila svěřit se do rukou fyzioterapeuta nebo rehabilitačního lékaře. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: