Jak snížit vysoké aslo? ostatní testy jsou v pořádku.

Dobrý den, chci se zeptat jak je závažné mít ASLO kolem 700. Měl jsem streptokoka, kterého jsem před rokem zřejmě vyléčil pomocí pendeponu (teď už 2x výtěr vyšel negativní). Před rokem jsem měl Aslo 570, teď mám 700, ačkoli již streptokoka nemám a všechny další výsledky z krve i krku byly v pořádku. ORL doporučuje vytrhout krční mandle, ale četl jsem, že to mnohdy nepomohlo. Angíny nemívám. (max 1x za 5 let). Otázka tedy zní, jak moc vadí nechat si to aslo zvýšené. Co všechno může způsobit a zda jsou nějaké alternativní účinné metody, jak ho snížit. Zatím pociťuji jen mírnou únavu. Děkuji moc za rady.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se angíny často neopakují, klinicky jste v pořádku, tak bych na podkladě pouze zvýšené hodnoty ASLO tonsilektomii neprováděla. Doporučuji imunologické vyšetření, pravidelné užívání probiotik. Sledovat vývoj ASLO v čase.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: