Jaká je pravděpodobnost nákazy syfilis

Dobrý den, asi bude znít můj dotaz hloupět, možná jsem i trochu vyděšený, omlouvám se. Před několika týdny jsem se rozešel s přítelkyní a od té doby jsem dosti sexuálně flustrovaný, vyvrcholilo to před 24 hodinami, kdy jsem se rozhodl využít služeb profesionálky. Jelikož jsem však nechtěl riskovat "pouliční" prostitutky, využil jsem služeb v Praze známého Darling Cabaretu, kde jsem měl chráněný pohlavní styk a orální styk (obojí po celou dobu chráněno kondomem), pouze "klasika" a "orál". Prostředí vypadalo čistě, žena zdravě. Před aktem i bezprostředně po něm jsem se ihned na místě mohl důkladně umýt a osprchovat (včetně genitálií). Kondom po celou dobu neselhal. Mam se obávat i tak možné nákazy Syfili, či kapavky?? Je možné odpovědět na e-mail dn2004@seznam.cz? Děkuji za brzkou radu. Jakub, Praha.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že ve vašem případě riziko přenosu pohlavní infekce ( genitální cestou) nehrozí. Nicméně infekce se může přenést i kontaktem jiných sliznic ( pokud by např. vaše partnerka měla syfilis a byla ve stadiu, kdy je infekční, ale zcela jistě není váš případ, tyto pracovnice by měly podléhat zdravotním kontrolám).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x