Jaké je riziko otěhotnění?

Dobrý den, beru HA (Mirelle), ale v den 17. tablety jsem dostala střevní chřipku, která trvala následující 2 -3 dny. V těchto dnech jsem jak zvracela, tak měla průjem, ale nikdy to nebylo v době praní tablety (v okruhu několika hodin). Nechráněný, ale přerušovaný pohlavní styk jsem měla 7 dní před těmito problémy. V den poslední tablety (24.) jsem začala nepatrně špinit. 25. den jsem měla ale pohlavní styk, samozřejmě s kondomem, jelikož jsem přihlížela na sníženou spolehlivost HA, bohužel nám ale prasknul, a tak jsem šla pro Postinor, který jsem užila 8 hodin po styku. Menstruaci jsem měla dostat den po užití Postinoru, ale stále jen slabě špiním. Jaké je riziko otěhotnění?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotná s největší pravděpodobností nejste, to špinění mohl způsobit Postinor. Pokud byl průjem a zvracení min. 4 hodiny po užití tablety, účinnost by se neměla narušit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: