Jaké ještě vyšetření na možnou rakovinu

Dobry den,jiz dlouho trpim jakousi uzkosti na srdci,slabostmi a silnou unavou,vyssim tepem okolo 100,mirnym nechutenstvim a neustalou teplotou kolem 37.5.zatim mi lekari tvrdi,ze to mam vse od nervu a beru 3X denne Rivotril.Zda se mi,ze nezabira na tu protivnou uzkost.Pak take beru Letrox vzhledem k zjistenemu autoimunitnimu zanetu s hypofunkci stitne zlazy.Mam ale strach z rakoviny.Neni den,kdy bych se citila opravdu fajn.Nekourim,nepiju,zdrave se stravujeme,mam doma dve malicke holcicky.Mam za sebou rtg plic-bez nalezu,kolonoskopii-hemeroidy 2.stupne,gastroskopii-bez nalezu,uzv bricha a sono srdce-mirna tachykardie.Testy na boreliozu neg. Afp 20+,hcg 104,ale dle gynekologicke prohlidky+uzv jsem vporadku a rozhodne ne tehotna.Ceka me rezonance mozku vzhledem k 45 min.trvajicimu bezvedomi a sono prsou kvuli nalezu v prave casti.Chtela bych se zeptat,moc prosim o pomoc,uz nevim,co mam delat,ktere dalsi vysetreni bych si vzhledem ke svemu stavu mohla nechat udelat?Vycerpali lekari vsechny moznosti?Co pater?Muze byt muj stav zpusobeny pouze nemocnou stitnou zlazou?Dekuji moc,Jana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při uvedených obtížích je často svízelné a zdlouhavé stanovit diagnózu, a to i s pomocí veškerých dostupných vyšetření. Na uvedených obtížích se zcela jistě zančě podepisuje zhoršená činnost štítné žlázy (slabost, tachykardie, únava), vliv psychicky jistě také není zanedbatelný (sem spadá především "úzkost na srdci", nechutentsví, únava). MR mozku bude přínosná, co se týká hledání zánětlivého nebo nádorového nebo prostě zvýšeně prokrveného ložiska v mozku. Otázka je, kde se bere zvýšená teplota. Nepíšete, zda byly provedeny například výtěry krk, nos, bakteriologické vyšetření stolice, ORL vyšetření apod., tj.zda bylo hledáno infekční ložisko, které by mohlo být původcem jak teploty, tak únavy a koenckonců spolu se štínou žlázou a nervy i tachykardie. Ještě se uvidí, co je to za ložisko v pravém prsu, ale uvedené obtíže nejsou přesvědčivé pro nádorové onemocnění, takže bych se ho tak neobávala. Spíše to opravdu podle popisu a uvedených výsledků některých vyšetření vypadá na poruchu štítné žlázy ve spojení s únavou+stresem a "křehčími nervy", s možnou infekční? nadstavbou - to ještě nejspíš není dořešené, stejně jako otázka, proč jste byla v bezvědomí (pozn.v bezvědomí se člověk může ocitnout z mnoha důvodů, zdaleka ne jen kvůli nádorovému či jinému vážnému poškození mozku - stačí dehydratace, nedostatek kyslíku, přechodní iontová nerovnováha - zkrátka daleko prozaičtější příčiny než zrovna nádor nebo epilepsie apod.). Jaké ještě provést vyšeřtení, se nedá konkrétně napsat - obecně sice ještě existuje spousta dalších vyšetření, ale při výběru, které bude přínosné, se musí vycházet z dosavadních znalostí o zdravotním stavu pacienta a z předpokládaných možných příčin obtíží. Já neznám všechny okolnosti a všechny výsledky vyšetření, tak nemohu blíže poradit. Vhodné vyšetření může zodpovědně určit jen lékař, který je seznámen se všemi okolnostmi a výsledky vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Netrpíte alergickou vaskulitidou?
Články: Netrpíte alergickou vaskulitidou?
Jde o skupinu onemocnění...
Kontrola před cestou aneb Ochrana zdraví od A do Z
Články: Kontrola před cestou aneb Ochrana zdraví od A do Z
S letní sezónou jsou kromě...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co je to nádorová bolest?
Články: Co je to nádorová bolest?
Existuje mnoho různých...
Rakovina vám milování ukrást nemusí!
Články: Rakovina vám milování ukrást nemusí!
Sex je asi ta úplně...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: