Jaké prášky brát po mrtvici ?

Dobrý den. Moje mamka 81 let užívá dlouhodobě na vysoký tlak Moduretik a Betaxu ( půlku ). Dostala ale mrtvici v říjnu 2015 a stále užívá tyto prášky stejně. Stále má velké rozdíly v hodnotách tlaku. Ráno má tlak v normě - kolem 130/85, ale odpoledne a k večeru ji tlak výrazně stoupá až na 170/95. Neměla by brát jiné prášky ? Betaxu bere ráno kolem 8h a Moduretik kolem 12h. Když brala oba prášky ráno, tak večer byl tlak ještě vyšší než 170/95. Stále si stěžuje, že ji hučí v hlavě a uších - není to po těchto lécích nebo jak toto hučení zlepšit - odstranit. Večer má hodně teplou od kotníku dolů nohu pravou. Cukrovku nemá, nekouří, alkohol nepije. Snaží se jíst zdravě. Má nejasné vydění a trochu špatnou stabilitu chůze. Celkem se z toho dostala dobře.Děkuji

Odpověď odborníka:

Určitě by to chtělo doplnit medikaci,tlaky odpoledne a večer jsou patologické.Bylo by možná doplnit v poledne Prestarium 5 mg,je to dobrý lék na tlak a zároveň je to prevence cévních mozkových příhod.Ostatní léky bych zatím nechala,výhledově je možno podle hodnot TK snížit

MUDr. Eva Stříteská
MUDr. Eva Stříteská

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní a gastroenterologické ordinace, Praha 10

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: