Jakou antokoncepci zvolit?

Dobrý den, je mi 17 let a už tři roky užívám hormonální antokoncepci. Teď jsem ale přestala s užíváním, protože se léčím se srdcem a zjistila jsem že mi HA nedělá dobře a můj stav je při jejím užívání horší. Rozhoduji se teď pro jinou metodu a tak by mě zajímalo, jestli je možné nechat si zavést nitroděložní tělísko a pokud ano jestli to bolí. A by pro mě bylo lepší používat vaginální globule a jestli jsou lepší globule nebo nějaký spermicidní gel nebo krém, např od Pharmatexu. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nitroděložní tělísko se v tomto věku příliš nedoporučuje, vzhledem k teoretické možnosti komplikací, jako jsou záněty dělohy apod. Vaginální globule jsou pro organismus nejšetrnější, ale jewjich spolehlivost zase není tak vysoká. nejlepší by bylo poradit se ještě s ošetřujícím gynekologem.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: