Jamka klíční kosti

Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně maminky( r.nar. 1964) Na první pohled to není zřetelné, ale všimla jsem si, že levou jamku nad klíční kostí má méně propadlou než pravou. Při pohmatu není vůbec nic cítit, žádné bouličky nic, ale napadlo mě, zda to nemůžou být špatné uzliny? Maminka bohužel odmítá jít k lékaři, že byla před měsícem na kompletní prohlídce včetně krevních odběrů. Má popřípadě navštívit praktického lékaře, nebo rovnou specialistu? Moc Vám děkuji za názor. S pozdravem Kristýna.

Odpověď odborníka:

Zdravím Kristýno...mohlo by jít jen o nějakou asymetrii hrudníku či páteře, takže to nemusí být vůbec nic, ale to by mělo být takové již od mládí... takže pokud se jedná o nově vzniklou změnu, určitě by se měl udělat rtg plic či CT hrudníku...někdy až sem může narůst také i štítná žláza... z odběrů hraje důležitou roli obyčejná sedimentace, ta bývá hodně vysoká právě u zhoubných nemocí uzlin, takže pokud byla sedimentace normální nízká, je prakticky vyloučeno jakékoliv vážnější onemocnění, ale pokud byla zvýšená, mělo by se pátrat dále po příčině... takže bych věc probral s lékařem který odběry dělal a zvážil další postup... díky, pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: