Jangee a curam

Dobrý den, beru antikoncepci Jangee 0,02/3 mg. Dnes mi byla předepsána antibiotika Curam 1g. V letáku je napsáno, že ovlivňují antikoncepci. Ovlivňuje ji hned první tableta antibiotik - tzn. mohou ji ovlivnit i "zpětně"? - pro vysvětlení vím, že spermie mohou vydržet v pochvě až 48 hodin a včera jsem měla pohlavní styk ( v tu dobu jsem ještě nemohla vědět, že mi budou dnes předepsány antibiotika). Pokud začnu dnes brát antibiotika a dojde k porušení spolehlivosti antikoncepce, mohlo by dojít k oplodnění?

Odpověď odborníka:

Vliv antibiotik na antikoncepci se přeceňuje, platí to jen pro některá například proti Tbc, ve vašem případě možnost gravidity je krajně nepravděpodobná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: