Jaterní testy

Dobrý den.Můj dotaz je směřován na položku z JT konkrétně - Chloresterol S.Hodnota byla mírně zvýšena na 6,66 a pokles Glukoza 3,77.Trpím nemocí RS od roku cca 1991 a poslední tři roky mám problém s lícním nervem (pravděpodobně latinsky : facialis) na který užívám NEUROTOP retard 4xdenně.Jde o výraznou změnu položek?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Radku. Vyšetření hladiny cholesterolu nepatří k tzv. "jaterním testům", jde o složku krevních "tuků", která se vyšetřuje s cílem určení rizika cévně srdečních chorob (jako jeden z faktorů). Zvýšení na 6,66 není nijak výrazné, nemá pro Vás žádné bezprostřední důsledky. Bylo by užitečné podrobnější vyšetření (HDL a LDL cholesterol, triglyceridy). Pokles glykémie je také jen mírný. Doporučuji výsledky vyšetření konsultovat s tím lékařem, který je nechal provést - pouze se znalostí pacienta lze z lab. nálezů něco vyvozovat...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: