Jaterní testy

Po nemoci, kdy jsem brala antibiotika mi lékařka dělala krevní testy (jako cukr, cholesterol apod.) Když jsem jí volala na výsledky, řekla mi, že mám vysoké jaterní testy: ALT 2,4 AST 1,1 a že se mám spojit se svým gynekologem, že zřejmě budu muset změnit antikoncepci. Ten mi však řekl, že důvodem zvýšení jaterních testů můžou být právě antibiotika. Moje lékařka vůbec tuto variantu nevzala v potaz, na žádné další vyšetření mě neposlala, žádné léky mi nepředepsala. Za jak dlouho se prosím očistím od antibiotik, abych si zašla opět na krevní testy a zjistila, zda to opravdu nebylo způsobeno pouze tím. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Kateřino, doporučuji vyšetření jaterních testů opakovat za 2-3 týdny a přechodné vysazení antikoncepce, dokud nebudou jaterní testy v pořádku.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
ALT 7, AST 2, GGT 0,7 | Od: Ivana | 21.10.2014 14:23
Dobrý den,
nejsem moc moudrá z výsledků jaterních testů a moc nechápu, proč musím být doma na neschopence, když se cítím v pořádku. Když jsem byla těhotná, tak jsem měla ve dvou případech těhotenskou cholestázu a oboje těhotenství mi bylo ukončeno k 38. týdnu, ale to už je tři roky pryč. Byly mi nyní provedeny testy na žloutenky ABC- vše negativní. Chystám se na Sono břicha a ještě mě pravděpodobně čekají testy na mononukleózu. Mám klidový režim, ale s dětmi 3 a 5 let stejně moc klidu neužiju. Tak mi příjde zbytečné sedět 2 týdny doma. Děkuji za případné informace. Ivana
reagovat
ALT 7, AST 2, GGT 0,7 | Od: Ivana | 21.10.2014 14:21
Dobrý den,
nejsem moc moudrá z výsledků jaterních testů a moc nechápu, proč musím být doma na neschopence, když se cítím v pořádku. Když jsem byla těhotná, tak jsem měla ve dvou případech těhotenskou cholestázu a oboje těhotenství mi bylo ukončeno k 38. týdnu, ale to už je tři roky pryč. Byly mi nyní provedeny testy na žloutenky ABC- vše negativní. Chystám se na Sono břicha a ještě mě pravděpodobně čekají testy na mononukleózu. Mám klidový režim, ale s dětmi 3 a 5 let stejně moc klidu neužiju. Tak mi příjde zbytečné sedět 2 týdny doma. Děkuji za případné informace. Ivana
reagovat
re:ALT 7, AST 2, GGT 0,7 | Od: uLekare.cz | 21.10.2014 14:24
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x