Jaterní testy

Děkuji za Vaši pozitivní odpověď. Nezlobte se, že Vás obtěžuji ale ještě bych do budoucna rád věděl nějaké věci. 1) Chápu to dobře, že než vznikne cirhoza anebo fibrosa musí být dlouhodobě poškozené jaterní buňky (zvýšené ALT+AST). 2) je to spíše vyjímečný stav, že při počáteční cirhoze jsou jaterní testy v pořádku (chrononická žloutenka anebo alkoholismus) anebo je to pravidlo? Díky moc a nezlobte se prosím.

Odpověď odborníka:

Radku, i při poškození jaterních buněk mohou být hodnoty AST a ALT v normě. Tedy i při chronické žloutence i alkoholismu resp. počínající cirhóze nemusejí být jaterní testy zvýšené.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: