Jaterní testy a antidepresiva

Paní doktorko,prosím Vás, byl jsem na krvi a bylo mně zjištěno vyšší jaterní testy.ALT 3,8 AST 1,23 GMT 5,4 Bilirubin 20.Je to prý z antidepresiv které užívám (Arketis a Invega).Není to prosím nějak nebezpečné?Nemůže z toho vzniknout cirhoza?Diky za Vaši odpověď.Tomáš

Odpověď odborníka:

Tomáši, užívání uvedených léků může opravdu zvyšovat jaterní testy (zvýšení AST, ALT, GMT). Nevím, zda jste měl jaterní testy před nasazením léků normální či již byly zvýšené. Poraďte se se svým ošetřujícím lékařem a event. upravte dávkování léků.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x