Jaterní testy a antikoncepce

Dobrý den. Před asi 2 lety jsem měla mononukleosu (a tím pádem i zvýšené jaterní testy), od té doby jsem problémy neměla. Přibližně půl roku beru hormonální antikoncepci. Nedávno jsem ale onemocněla na delší dobu a poté se zjistilo, že mám jaterní testy znovu dost zvýšené, ale ne následkem infekční nemoci (možná i důsledkem antibiotik, ale to by podle mě netrvalo tak dlouho (už je to asi 3tí týden a hodnota klesla na polovinu (z více než 5ti))) a tak se chci zeptat, jestli to má vliv na účinek antikoncepce (např. snížení účinnosti apod.)? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýšené JT nemají vliv na účinek antikoncepce, ale antikoncepce může způsobit zvýšení jaterních testů (=přílišná zátěž jater). Pozor však na antibiotika - některá mohou snížit účinnost antikoncepce (zeptejte se přpadně svého lékaře, zda podaná antibiotika ovlivňují antikoncepci nebo ne).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: