Jatra

Dobrý den,dovoluji si Vás poprosit o vyjádření ohledně dg.steatoza jater.játra zvětšena,difúzně vyšší echogenity,se zaobleným dolním okrajem-UZ břicha.léčí se to nějakým způsobem? jsem 2 měsíce po hysterektomii pro karcinom endometria. bolí mě břicho nad pupkem bolest přechází na pravou stranu až do zad,mám problémy se zažíváním,říhání,nafouklé břicho.podotýkám,že jídelníček jsem si upravila po návratu z nemocnice -v nemocnici mi řekli že mám diabetes m. 2 praktický lékař má názor¨, že je to vše v pořádku, a není třeba s tím nic dělat. poradíte mi,prosím?děkuji za Váš čas

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samotná steatóza se léčí především úpravou jídelníčku, zejména vyloučením alkoholu. Pokud není v játrech ložiskový nález (a podle popisu není), stav se obvykle pouze sleduje. Popsané obtíže (bolesti vystřelující z P podžebří do zad) se klasicky objevují při obtížích se žlučníkem (zánět, kameny apod.). někdy při obtížích se slinivkou. Nadýmání a spol. může být způsobeno poruchou vnitřního prostředí ve střevě (složení bakterií, případn ě přítomnost kvasinek apod.). Pokud Vám v nemocnici řekli, že máte diabetes II, zeptejte se svého lékaře, zda opravdu zmizel (obecně platí, že pokud se jednou diagnostikuje, tj.pokud je hladina glukozy v krvi za určitých podmínek taková, že to znamená dg diabetu, tak je tato dg trvalá a tím, že může dojít k úpravě glykemie a glykovaného hemoglobinu na normál, ale i tak gd nezmizí).

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: