Játra?

Dobrý den!Píši za manželku Vlastimilu, důchodkyně.Již dva měsíce bolesti snad jater,byla 2x hospitalizována v nemocnici cca 15 dní.Odběry krve,CT,magnetická rezonance,biopsie.Stále ji posílají za novými lékaři,kteří s vyšetřením začínají od začátku.Naposledy onkologie ve Fak.nem.Olomouc.8.2.Opět odběr krve.Výsledky 29.2.Píší:pacientka s tumorem jater,histol.původ v mezenchymu(sarkom NS)po biopsii v 1/16,na 27.2.na 6.45PET-CT.Kontrola 29.2.Můj dotaz:Není nutná operace na zjištění skutečného stavu a kde,když v Olom.je stále odkazována?Po vyšetřeních chodí a stále neví,co to je.Prý něco vzácného.Jak dlouho lze takto čekat,aby nedošlo k prodlení a nebylo nám řečeno,že jsme měli přijít dříve?Neexistuje vhodnější vyšetření třeba v Brně nebo v Praze?Děkujeme za odpověď a přejeme příjemný den! Za manželku F.

Odpověď odborníka:

Milý Františku, sarkom jater nepatří mezi časté nádory, tudíž rozhodně by jeho léčba měla spadat do velké nemocnice, do tzv KOC (komplexního onkol.centra), které pokud vím v Oloumouci je, nevím ovšem jaká je tam zkušenost s léšnou sarkomů. Každopádně, než se bude operovat je nutné vědět, zda onemocnění není někde jinde, proto ten PET, nic lepšího vám nikde nenabídnou ( jen nevím termín je 22/2 nebo až v dubnu? - to by bylo opravdu až velmi pozdě). Pokud máte nejistotu stran postupu, nechte si poradit v onkologickém centru v Masarykově Onkol.ústavu v Brně, věřím, že tam bude jistojistě navrř\'žen ten nejlepší možný postup, já bych to tak určitě udělala, vezměte výsledky a objednejte se. Držím palce!!!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: