Játra

Mám zvysene jaterni testy cely zivot/mononukleoza/ po posledni kontrole bylo zhorseni,ultrazvuk v poradku,bral jsem predtim 14dni kventiax 5mg,hypnogen 10mg,nyni jen setralin doktorka mi predepsala ursosan a ostropestrec,hrozi cirhoza?nebo jiz jsou jatra poskozene?

Odpověď odborníka:

Cirhoza je vidět na ultrazvuku, takže by ji tam popsali pokud by tam byla...hrozí samozřejmě spíše ve vyšším věku, resp. po několika desetiletích probíhajího zánětu jater...záleží na aktivitě onemocnění a samozřejmě životosprávě nejvíc...opravdu...a každý lék který si vezmete důkladně ověřte jeho působení na játra...kventiax působí a může zvýšit hodnoty JT...je třeba to kontrolovat a pohlídat si že došlo k poklesu na původní hodnoty...případně měnit léčbu atd...každopádně vždy lékaře upozorňujte že máte chronické jaterní onemocnění před nasazením jakéhokoliv léku !! a je nutné zvážit rizika a prospěch či nutnost podání léku...zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Masáž srdce je při první pomoci důležitější než umělé dýchání
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: