Játra

Dobrý den, již delší dobu mám problémy se zvýšenými jaterními testy, po delší léčbě cca 3 měsíce se mi podařilo srazit hodnotu ALT z 2,6 na 1,04, ostatní enzymy se vrátily do normálu. Jsem sportovec a chci se proto zeptat, zda při takovéto hodnotě je možný pohyb ( posilovna, běh aj.) Díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to nezáleží jen na hodnotách JT, ale i na onemocnění, kvůli kterému se testy zvyšují, a na tom, jak se cítíte. Obecně pokud je onemocnění stabilizováno nebo vyléčeno, pacient se cítí dobře a JT jsou v normě nebo blizoučko nad normou, tak lékař může sport povolit. Ale píšu to OBECNĚ - konkrétně se musíte poradit se svým ošetřujícím lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: