Játra

Vážená paní doktorko,prosím Vás, asi před 3 týdny jsem Vám psal kvůli nealkoholické steatohepatitidě.Psala jste mi, že přechod na cirhozu není moc častý. Nakonec jsme zjistili, že zvýšené jaterní testy mám z antidepresiv a že to není nash.Prosím Vás pěkně, je to stejné jako u toho nash, že přechod na cirhozu není moc častý?Děkuji mockrát za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dominiku, domluvte se s ošetřujícím lékařem ohledně volby či dávky antidepresiv, aby byla játra zatěžována co nejméně a nedocházelo k dalšímu poškození. Vhodné jsou samozřejmě kontroly jaterních testů.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Krevní tlak pod kontrolou: 1. část
Články: Krevní tlak pod kontrolou: 1. část
Hypertenze (vysoký krevní...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: