Játra

Prosim Vas,mam z antidepresiv zvysene jaterni testy.Nemuze z toho vzniknout rakovina jater?popripade,je to casty jev?diky moc.

Odpověď odborníka:

Příčin "zvýšených jaterních testů" je velmi mnoho a užívání antidepresiv se na tom podílet může, i když to není obvyklé (nepíšete bohužel jakých a také jak vysoké byly testy...). Ovšem daleko pravděpodobnější příčinou tohoto laboratorního nálezu je Vámi v předchozích dotazech uváděná steatofibrosa jater. Jaká je její příčina a zda se dá nějak léčebně ovlivnit Vám musí sdělit Váš ošetřující (praktický lékař), který zná veškeré ostatní údaje o Vašem zdravotním stavu - ten také je proto lépe schopen zvážit, jakou roli v dané věci hrají užívané léky. Samotný laboratorní nález neznamená zvýšené riziko rakoviny jater.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: