Jde o epilepsii?

Dobrý den,v prosinci 5lety syn spadl z postele,ležel napříč na mě,spal a jak jsem se otočila,sjel po mě a spadl na zem na hlavu,zvracel,byl hospitalizována,údajně lehký otřes mozku.v únoru si začal stěžovat na občasné mravenčení v prstech,šel na eeg,zjistili mu epi paroxysmy fokální senzit.na sin.konc.akralne od 12|14.na eeg dominuje frekvence.epileptiformni abnormaita dx.P-T bez zjevnejsi aktivace Fs i Hv.Za odpovídá věku.údajně by mělo jít o dědičnost,já ani manžel u sebe o ničem nevíme,já jsem adoptovaná,tudíž rodiče své neznám jejich anamnezu.dostal piracetam, na 3 měsíce,záchvat jsme nikdy něj nezpozoroval,ačkoli pan doktor jako záchvat bere to spadnutí.je nesoustředěny ale spíš mi přijde že jak kdy,zpívá,učí se pocitat,i podle dětské lekarky je velice nadany, že nechce poslouchat atd.uvádel manžel,myslím že je jako každé dítě.prosím jde?přímo o epilepsii nebo tohle po piracetamu muze vymizet?manžel mě dost vyděsil,přikládám i zprávu z eeg,kde i údajně vyloučili otřes mozku,který v prosinci v nemocnici diagnostikovali...prosím poraďte mi,vůbec nevím co si o tom myslet.dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já jsme neurochirurg, epilepsie je doména neurologů. O mozek se starají tři obory - psychiatrie, neurologie a neurochirurgie a každý řeší svoje. Obecně v medicíně existují vždy dva obry - jeden z interního a druhý z chirurgického oboru - neurologieXneurochirurgie, kardiologieXkardiochirurgie, nefrologieXurologie.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: