Jde o kvasinkovou infekci nebo i o něco jiného?

Dobrý den. Od malička trpím na atopický exém, způsobují ho hlavně plísně a kvasinky. Nikdy jsem neměla žádný problém, až do doby, kdy mě přítel podvedl. Asi týden na to se mi udělala loupavá kůže jak na bradavkách, tak tam dole, hlavně klitoris, praskala mi, svědila. Zkoušela jsem mazat mastičkou proti mykózám a pomohla. S přítelem jsme se po čase zase dali do hromady, nicméně mé problémy prostě přetrvávají. Všude kolem vstupu do pochvy mám drobné "pupínky" (nebolí, jsou to jen takové zarudlé skvrnky, ale je cítit, že kůže/sliznice není hladká). Mám problém se zvhlčováním, občas mám bolesti při styku. Spíše pálení, ale při vstupu a občas i při styku jako takovém i bolest. Pokaždé na gynekologii prohlásili, že podle ultrazvuku je vše v pořádku, sliznice dělohy ani nic prý na zánět/infekci neukazuje. Často mě pobolívá v podbřišku, dělali mi výtěr z děložního čípku, také v pořádku. Občas jsem tyto problémy měla spojené s holením (po celém těle se mi dělaly puchýřky, nejprve jeden, pak víc, různě se stěhovaly, daly se vymáčknout a pak zaschly a zmizely, občas kolem zůstaly rudé skvrnky), s tím, že se přesouvaly občas i mi přišlo dotekem, také se mi horšil exém. Dlouhou dobu byl docela klid, nyní ale zase mám problémy při styku, také mě bolí okolí močové trubice (ale ne při močení). Čas od času tam dole ale nateču, všechno mě bolí, pálí, svědí, nemůžu se ani vyčůrat. Nejdřív se mi zvětší mazové žlázky (které mám zvětšené a viditelné) a zviditelní se jich ještě víc. Obvykle si pak nemůžu ani natáhnout kalhotky, nebo chodit, jak to bolí. Všude mám pocit pupínků. Spíše ale vypadají jako kožní výrůstky, které prostě nemizí, nevšimla jsem si, kdy se objevily, jestli až teď, nebo je mám od vždy. Akorát najednou bolí. Po pár dnech se vytvoří loupavá kůže. Je suchá, praská. Také se mi i v části ochlupení vytvoří již zmiňované "puchýřky", někdy i jinde po těle. Pak puchýřky zmizí, kůže se odloupe a je klid. Výtok tolik nepociťuji, problémy se špiněním mám již delší dobu, původ prý ve "špatných" hormonech. Také mám zvětšenou štítnou žlázu a obecně sníženou slizniční imunitu. Je možné, aby šlo jen o kvasinkovou infekci? A není možné, že ji na mě přenáší přítel? Nemohlo by jít také o herpes? (Aktivoval se mi prý EB virus) Nebo něco jiného? Předem děkuji za odpověď, chodím ještě na homeopatii, kde mi čas od času gynekologická oblast vychází špatně, nicméně příčina se ještě nezjistila... Krevní testy a vše ostatní je prý v normě...

Odpověď odborníka:

Ultrazvuk s tím nemá žádnou souvislost ani výtěry z hrdla děložního vymačkáváním pupínků si jen šíříte infekci, je potřena aby u vás i u přítele byla provedena kultivace a citlivost odběrů včetně na chlamydie a mykoplasmata a poté podle výsledků nasadit cílenou léčbu, a co znamená pojem špatné hormony to musíte prodiskutovat s tím,kdo vám toto sdělil, je to značně široký pojem,který může zahrnovat cokoliv. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: