Jde o opakovaný zánět slepého střeva?

Dobrý den, v loňském roce jsem byla přijata do nemocnice s podezřením na sl. střevo (dieta, infuze, chlazení břicha). Po 4 dnech jsem šla domů se zánětem močových cest. Léčeno ATB. Letos jsem šla opět do nemocnice s podezřením na sl. střevo (dieta, infuze) a propuštěna domů s diagnózou dyspepsie. Nyní jsem doma pár dní, dodržuji stále dietu a jsem v klidu a bolesti opět nastaly. Lehké pobolívání v podbřišku, bolest při kašli, v sedě nebo v noci, pokud se přetočím na levý bok. V nemocnici byly provedeny krevní testy, moč i RTG, ale o zánětu sl. střeva nic. Tak bych se chtěla optat, co to je? Jestli se nemůže jednat o chronický zánět sl. střeva? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pro vyslovení diagnozy chronického zánětu přívěsku slepého střeva musí být velmi pečlivé vyšetření, zhodnocení potíží, pohmatový nález a vyšetření diagnostickým ultrazvukem. Nezbytné je vyšetření gynekologické. Lékař musí zvážit řadu diagnóz. Je třeba provést u chronických vyšetření s průjmy i na možnost celiakie. Tedy velmi doporučuji absolvovat vyšetření na chirurgické ambulanci, jistě gynekologii. Pokud by nálezy byly negativní, vyšetření na gastroenterologii, oddělení nebo ambulance, ta je při každé nemocnici a poradit se s další léčbou. Někdy skutečně odstranění i velmi málo změněného přívěsku slepého střeva potíže vyřeší.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: