Je dedičné šilhání?

Dobrý den, nevím na koho se obratit proto pišu vám. V 5 letech sem začala malinko šilhat rodiče mné vzaly paní lekařce, ktera my dala dioptrie 7 strasne my padali vicka a oči mi zapadavaly dozadu ,tak sme šli jine lekarce a ta rekla, ze kdybych je mela o den ty bryle na ocich tak bych oslepla. Podstoupila sem operace, ktere mi malinko pomohly, ale porad šilham mam mensi problem s videnim. Jenze to neni takovej problem prome vic mne trapi to ze sem tehotna a bojim se ze se to muze stat i memu diteti (nevite na kolik procent?) Strasne by mne to zajimalo, jedina z cely rodiny i vzdaleny mam jen ten problem ja muj partner ma oci zdrave. Dekuji za odpoved (pokud by ste my nemohl odpovedet mohl by jste mi poradit kam se muzu obratit) strasne moc vam dekuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, šilhání může být dědičné. Pro hrubý odhad by bylo nutné znát Vaši skutečnou výši dioptrické vady a typ šilhání. Přesnější odpověď je možné poskytnout v centrech, kde se provádí genetická analýza. Jen pro doplnění....z nošení brýlí o špatných dioptriích se neoslepne. Můžete se více rozšilhat, mít křeč akomodačního aparátu, bolesti hlavy atd. ale ne slepotu.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x