Je dobré brát hormonální antkoncepci?

Zdravím Vás, ráda bych se dozvěděla, jak to opravdu je se škodlivostí hormonální antikoncepce. Z jednoho zdroje se dočítám, že je dobré na čas vysadit a "očistit tělo", jinde radí, že vysadit HA na kratší období je pro tělo zbytečný šok. Tak nevím. Je mi 24 let, od 15 beru antikoncepci Novynette. Děti ani přítele nemám, otěhotnět bych chtěla asi za 3-5 let. Když nyní vysadím a po několika týdnech, či měsících (člověk nikdy neví, kdy se seznámí s tím pravým) začnu zase brát, není to horší, než když budu HA brát nějakou dobu "zbytečně"? Zdravotní problémy, které by mohly souviset s HA žádné nemám. Za odpověď děkuji. Alena

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že vhodnější je pokračovat v užívání. Při vysazení na krátkou dobu dochází k velkým hormonálním výkyvům, poruchám cyklu atd. Pokud byste chtěla vysadit, mělo by to smysl na delší dobu ( třeba několik let), na pár měsíců to nemá smysl.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: