Je lépe a možné operovat kýlu nebo je obezita naprostá kontraindikace ?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnost odstranění břišní kýly - v pooperační jizvě - v oblasti žaludku. Trpím centrální obezitou II. stupně, BMI 38,8. Kýla se stále zvětšuje, evidentně viditelná přes oděv, nebolí. Nedaří se mi trvale zhubnout 10 kg, což je podmínka chirurgie Pardubice, kam spádově patřím. Mám omezenou hybnost, pohybuji se s obtížemi o 2 francouzských holích, Hypofunkční štítnou žlázu, cukrovku II. typu, astma a ještě několik dalších, méně podstatných chorob. Také prý ještě kýlu pupeční, ta vidět není. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Libuše. Diagnózu máte tedy zjevně stanovenou a nyní je potřeba naplnit předpoklady úspěšného chirurgického řešení, kterým je redukce Vaší váhy. Bez toho bude výsledek operace nejistý. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: