Je možné dlouhodobé užívání provery

Dobrý den, je mi 40 let a před 3 lety mi začaly problémy s menstruací. Přestože mám všechny hormonální testy v pořádku, menstruace neprobíhá, jak by měla. Lékařka mi dala na upravení Proveru, ale po jejím vysazení se situace opakovala. Tak jsem se vrátila opět k Proveře, ale nevím, zda ji lze užívat dlouhodobě. S ní mám menzes pravidelný. Ptala jsem se, ale jednoznačnou odpověď jsem nedostala. Ještě mi byla navrhována antikoncepce, ale tu z osobních důvodů nechci. Můžete mi poradit, jestli mi nemůže Provera časem víc škodit? Má přece jen mnoho vedlejších účinků. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neuškodí, antikoncepce jiná má také spoustu vedlejších účinků. Pokud Vám vyhovuje, není s dlouhodobým užívání problém.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
dotaz na proveru v přechodu | Od: Majka | 30.8.2014 13:56
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na dlouhodobé užívání provery. Beru ji třetím rokem, nyní pociťuji špatný dýchání a únavu. Je mě 57 let. Léčím se na vysoký tlak a štítnou žlázu. Nyní ji mám brát už 12-26 den od začátku cyklu. Brala jsem 16-25 den. nyní po kontrole přidání. Před 15 lety jsem prodělala přední infarkt. Mohou tyto prášky mít na únavu a dech vliv? Děkuji za odpověď. Rybková M.
reagovat
re:dotaz na proveru v přechodu | Od: uLekare.cz | 8.9.2014 13:12
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x