Je možné těhotenství?

Dobrý den, je mi 17 let a už čtvrtým měsícem užívám antikoncepci Bonadea. Poté co jí užívám se u mě častěji projevují depresivní nálady. Teď jsem po týdnu byla na cestě do školy, kde jsem se ve vlaku nervově zhroutila a přepadl mě pláč po celé tři hodiny poté, co jsem se otočila a jela zpět domů. Ačkoliv jsem neměla ze školy strach a vůbec nevím, proč se tomu tak stalo. Doma jsem poté třikrát zvracela. Menstrauci jsem měla týden před - od pondělí až do pondělí, vše v pořádku. Antikoncepci beru pravidelně a s přítelem mám pohlavní styk bez ochrany. Je možné, že jsem v těhotném stavu a nebo mé zvracení vyvolal stres? Děkuji moc předem za odpověď přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud jste zvracela 2 hodiny po polknutí tablety, může se stát, že jste ji vyzvracela a ta tedy nemohla udržet antikoncepční účinek. Pokud ke z vracení došlo později než 2 hodiny od polknutí tablety, jste chráněna. Při užívání hormonální antikoncepce se někdy popisují změna nálad. POkud by se tento stav opakoval, doporučuji si o tom promluvit s gynekologem a antikoncepci ev. změnit.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x