Je možné vyloučit těhotenství?

Dobrý den, mám dotaz ohledně prvního a nechraneneho pohlavního styku. Nedávno mi bylo 15 let a ja měla se svým dlouhodobým přítelem první pohl.styk v dubnu ale bez ochrany a ja zároveň neužívala antikoncepci ale u přítele nedosklo k vyvrcholení..dával si pozor aby se právě nic takového nestalo. Další den jsem měla špatný pocit a strach i když jsem věděla ze se do mě přítel "neudělal" a tak jsem se rozhodla ze si koupím Postinor2 (v příloze bylo psáno ze se musí užit nejpozději do 72 hodin ja jsem si jej oba vzala do 50h) tak uz jsme začala byt klidnější..věděl o tom pouze přítel a ma kamarádka, rodičům jsme se svěřit nemohla i když mi bylo 15 tak s tim mají strašný problém. I po užití Postinoru jsem si pro jistotu ještě 11 dni od nechraneneho sexu udělala těhotenský test a ten vyšel negativní tim se mi opět ulevilo, ale stejně jsem měla pořad špatný pocit protože došlo ke změně mého každodenního posevniho vytoku(připomíná lepkavý, nezapachajici nosní hlen) a v době když jsem dostala menstruaci tak mě pobolivala prsa (ale slyšela jsme ze u některých zen je to v době menstruace normální)ale zase další plus bylo ze jsem dostala uz dvakrát menstruaci bez jakéhokoli narušení mého normálního cyklu který probíha takto uz 2 roky. Omlouvám se za dlouhý text a zároveň doufám ze je z toho můj problém dostatečně pochopitelný a prosim o Váš názor a jestli by mi mohla byt podána odpočet jestli je možné uplne vyloučit těhotenství? Dekuju mockrát!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, téměř se stoprocentní jistotouu můžete těhotenství vyloučit. Při pohlavním styku nedošlo k ejakulaci do pochvy, vzala jste pohotovostní antikoncepci a těhotenský test máte negativní. Navíc jste už od oné události dvakrát normálně odmenstruovala. Nebojte se, všechno bude v pořádku.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: