Je možný 4 císařský řez se sterilizací?

Dobrý den pane doktore. Mám takový dotaz . Mám za sebou 3 císařské řezy - první - 3/1993- pro nepostupující porod, druhý- 12/1995 a třetí 3/2008- tyto dva císařské porody jsem měla plánované- všechny tři porody byly bez komplikací a hojení také probíhalo bez problému ( všechny 3 děti mám zdravé). Po třetím císařském řezu jsem si nechala udělat sterilizaci, ale ted s manželem uvažujem opět o miminku, chtěla jsem se zeptat zda jde otěhotnět po sterilizaci a nebo je možné jí odstranit ( kolik to stojí peněz, zda na to něco přispívá pojišťovna) a zda je 4 císařský řez hodně nebezpečný? Je mi 36 let , jsem štíhlé vysoké postavy- bez zdravotních problému. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Po sterilizaci otěhotnět nejde,byla by nutná reoperace která by zprůchodnila vejcovody-výsledek ale není jistý nebo umělé oplodnění a obávám se, že vaše pojištovna by toho nehradila-ani bych to při 3 zdravých dětech nepovažoval za rozumné.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: