Je můj zdr. stav na čid nebo ztp ii. stupně?

Dle sdělení posud. lékaře prý není nárok, tak bych chtěla znát Váš názor, za který předem děkuji. Popis: Obj.: 156,5/ 51 27,23 C VF 2 prsty, R na 1/2 a o 1/3, trapezy středně tuhé, poklep bol. obou přechodů C Th a TH L, postoj komp., páteř 39,6,7, APVZ TH dx 3,5cm, Trend. vlevo+,vpravo+ -, HK hybnost přim. genua vara 3, DKK stejné, Lass neg. SI nebol.,hlezna 0,80,25,15, vlevo dtto, hypotrofie stehna vlevo 1 cm, bérce vlevo 1,5cm. DG.: VAS ThL v terénu hraničně komp. těžké kyfoskoliosy III a úhel dle Cooba-68 a 70, se zklínovatěním L2-L4 s lateroslistezou L4 oproti L5 a L2 oproti L1, dif. chrondoza Th a L disků Th 3-Th 11 s max. TH 4-TH6, L1-L4 s maxi. L1 a L2. Malá iritace v kyčlích s rigiditou oboustranně. V dětství korzetována do 18 let. RTG celé páteře: C asymetrie dentu, vlevo užší, sinistroskoliosa C u C3 10 st.,C7 dx u Th 8 75 st. dx, výrazná C lordoza s blokovým postavením C6/7, zadní horní spondylofyty C4-C7, TH 12 sin u L3 70 st. L5 R v Th ++, v L +++, osteoporoza, platyspondylie ve vrcholu Th křivky, zklínovatění, osteoporoza a zklínovatění ve vrcholu L2-L4, naznač. leterolisteza L4 oproti L5 4 mm, L2 oproti L1 6 mm, dif. chondroza disků Th a horní L. RTG snímky: TH 3 dx TH 8/9 68 st TH 12 sin u L3/4 70 st. R L 2++++plus, dif. chrondoza disků TH 3-11 s max. TH 4 - Th6, a 11 - L4 s max. L1 a L2. mírná progrese křivek a rotace v L naproti tomu mírný ústup tendence k laterolistézám obrat. těl. - nepochybně v souvislosti s možností lépe dodržovat léčebný režim./V současné době jsem již 1 rok na ÚP/. K tomuto mám neurologické problémy se syndr. neklidných nohou a 2x pneumotorax. Stálé potíže s dechem a chronickým kašlem. Je to moc odborné a tudíž jako laik nevím o co jde. Prosím o srozumitelnější sdělení. V budoucnu bude provedeno EMG a DKK. Děkuji moc za odpověď a přeji mnoho zdraví, když nám se ho moc nedostává :) S pozdravem Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto posouzení nám nepřísluší, odpovídáme dotazy ryze medicínské. Tato otázka do podmínek poradny nespadá, omlouvám se. Pokud nesouhlasíte s rozhodnutím posudkového lékaře, je možné se odvolat. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: