Je nebezpecna nizko placenta

dobry den chcela bych vedet ked je nizko placenta ci je to nebezpecne a ako sa to da liecit dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nízko nasedající placentu nijak léčebně ovlivnit nemůžeme, můžeme jen vyčkávat a sledovat, zdali se růstem dělohy v těhotenství placenta "vysune" výše. Pokud je placenta tak nízko, že dosahuje či překrývá vnitřní branku, bývá překážkou vaginálního porodu. V tom případě je těhotenství ukončováno plánovaným císařským řezem. Nízko nasedající placenta může představovat problém, pokud má žena v anamnéze operaci na děloze, tedy například císařský řez. Stoupá zde riziko vzniku vrostlé placenty.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: