Je nutná artroskopie?

Dobrý den, minulý rok jsem absolvovala artroskopii menisku, kdy mi odebraly jeho 15%. Začátkem roku jsem si ho zřejmě znovu poranila při sportu a doteď si není můj lékař jistý tím co má dělat. Byla jsem na mag. rezonanci odkud vyplynul závěr: Stp. parc. menisektomii med. ,menisku. Horizontální fisura v dorzální polovině menisku kombinovaná s longitud. vertikální fisurou a s drobným parameniskálním gangliem. Gonatoróza - osteofyty v med. kompartmentu. Zajímal by mě Váš názor, zda by měla proběhnout znovu artroskopie. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Provedení MR osvětlilo příčiny bolestí a potíží kolena. Zálěží dnes na potížích a na objektivním vyšetření a nálezu na koleni, což posoudí váš ortoped. Pokud potíže budou trvat artroskopie by měla tyto problémy vyřešit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Výživa a věk
Články: Výživa a věk
I když se to možná nezdá...
Noc jako prokletí pro astmatika?
Články: Noc jako prokletí pro astmatika?
Možná to znáte: sotva...
Poznejte srdeční infarkt – můžete zachránit život
Články: Poznejte srdeční infarkt – můžete zachránit život
Akutní infarkt myokardu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zhubněte, a nedejte tak rakovině šanci
Články: Zhubněte, a nedejte tak rakovině šanci
Zbavení se i malého...
Pomozte si cvičením od bolestí zad
Články: Pomozte si cvičením od bolestí zad
Základem zdraví je zůstávat...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: