Je nutná hysterektomie?

je mi 41let, jsem měsíc po konizaci děl.čípku s výsledkem - Dg.D061 Carcinoma in situ-exocervix. Zachycen plochý kondylom, CIN II a CIN III/CIS, afekce zavzata v excizi, expanzivně vrůstá do cervik.žlázek. Hysterektomie by měla proběhnou začátkem února. Předtím jsem neměla žádné problémy. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte zájem na zachování dělohy, není tu jednoznačná nutnost k hysterektomii, v krajním případě by se dalo s lékařem diskutovat ev. předložit jinému gynekologickému onkologovi nález k posouzení, názory se mohou dle zkušeností a radikality gynekologů měnit a lišit. Důlěžité je nejenom stadium, ale také druh buněk, ze kterého rakovina je. Vezměte co nejvíce nálezů a zkuste se jet poradit jinam. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: