Je nutná kyretáž

Paní doktorko. Je mi 48 let. Ve 46,5 letech jsem přestala menstruovat. Po 15 měsících jsem začala 5 dní špinit. Toto špinění se opakovalo 3x v cyklu 30 dní. Od té doby ( 2 měsíce) jsem bez špinění. Na ultrazvuku lékař zjistil středně vysokou sliznici, jinak žádný nález. Přesto mi dal doporučení na kyretáž. Chci se zeptat, jestli je dle vašeho názoru tento výkon nutný. Děkuji za odpověď Magda

Odpověď odborníka:

Doporučení na výkon bych dala stejně. Důvodem je zjistit, proč žena po menopauze (ta je rok bez menstruace, což u Vás již proběhlo) opět špiní. Navíc máte vyšší sliznici. Kyretáží se zajistí vzorky z děložní sliznice, zda tam neroste něco moc zlého. Rozhodně tento zákrok doporučuji, ikdyž to nemusí být hned zítra, ale do cca 2 měsíců by to chtělo.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: