Je nutná operace štítné žlázy?

Dobrý den, chci se zeptat, zda je v mém případě nutná operace šž, do ketré se mi ani trochu nechce. Od dětsví jsem léčena pro hypothyreozu, mám drobné uzlíky, které jsou klidné. před půl rokem(asi 6 měs. po porodu) mi zjistili pravá opak- hyperthyreozu(ft4 40, TSH 0,1), která opravdu rychle zareagovala na léčbu Propycilem, nyní půl roku od vzniku potíží jsem bez medikace s odběry v normě. Nicméně mi je doporučena operace z důvodu možné recidivy při plánovaném dalším těhotenství.... TRAK jsem měla zvýšené. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud plánujete další těhotenství, operaci opravdu často doporučujeme. Dokud máte štítnici v těle, nemoc se může kdykoliv vrátit, pokud se to stane v těhotenství, může to ohrozit Vás i plod. Samozřejmě, je na Vás, jestli toto riziko chcete nebo nechcete podsoupit. Na nás lékařích je vždy jen něco doporučit, rozhodnutí je už na pacientovi. Mějte se moc hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: