Je nutné užívat euthyrox?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli při hodnotách anti TPO 25, TSH 5,38, FT4 15 je nutné užívat euthyrox 50 půlku tablety denně? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, závažnost výše antiTPO neodhadnu, jelikož neznám normu Vaší laboratoře (může se hodně lišit mezi jednotlivými zařízeními), nicméně TSH nad 5 je mimo normu a znamená nedostatek hormonů štítné žlázy. Podle zadaného věku vidím, že jste mladá. Ve Vašem případě bych léčila také - i takto mírné hodnoty mohou mít vliv např. na plodnost, průběh těhotenství, v případě dlouhodobého trvání mohou způsobit zvětšování a uzlovou přestavbu štítné žlázy, což může časem vést k potřebě jejího operačního odstranění. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: