Je odbarvování chlupů bezpečné?

Dobrý den, je mi 15 a mám dědičně problémy s tmavými chlupy na zádech a břichu, které řeším odbarvováním odbarvovačem na vlasy. Je to zdravé? Nemůžu mít rakovinu kůže nebo poškozené vnitřnosti třeba..? Přece jenom když se používá na vlasy, tak to není tak velká plocha pokožky a mozek je chráněn lebkou. Ale alergické reakce jsem neměla. Prosím o odpověď..!

Odpověď odborníka:

Asi vhodnější než pravidelné odbarvování by bylo laserové ošetření, aby chloupky nerostly vůbec a ev. bych doporučovala vyšetření endokrinologické ke zjištění ev. příčiny tohoto nadměrného růstu. Nicméně není mi známo, že by odbarvovače způsobovaly nějaké závažné onemocnění.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x