Je opravdu nutné brát antikoncepci?

Dobrý den paní doktorko, je mi 25 let a jsem úplně zdravá. 1,5 roku jsem bez přítele, a proto jsem před půl rokem vysadila antikoncepci. Moje doktorka mi ale prášky předepsala, i když jsem nechtěla, s tím, že je to pro tělo, zdraví a pravidelnou peroidu dobré. Je to pravda? Musím je opravdu brát? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepce nastaví pravidelné měsíční krvácení, a bude mít další pozitivní zdravotní účinky. Pokud jste zdravá, nemáte potíže s nepravidelným či silným menstruačním krvácením, a antikoncepci užívat nechcete, určitě ji užívat nemusíte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: