Je šance na snížení či úplné vysazení..?

Dobrý den paní doktorko, ráda bych Vás poprosila o názor. V 03/10 při 1.gravid.mi byl nasazen Euthyrox 50, 1xd. po porodu 11/10 jsem už brala 75, 1xd. při druhé graviditě 06/12 ..75-5xtýdně a 150-o víkendu. při kontrole 06/13 už jsem měla střídat 75 a 150 obden. poslední výsledky byly takto: 30.10.2013 T4 volný 18.5, TSH 0.87 05.12.2013 T4 volný 17.8, TSH 2.40 od kontroly 06/13 do konce 11/13 jsem zhubla 10kg (nyní 83kg) jím převážně ryby a rybí výrobky a mořské řasy-jakožto zdroj jódu. Myslíte, že je šance aby se hodnota užívaných hormonů zase snížila, popř. je šance na život bez léků-hormonů? Velice Vám děkuji za Váš čas a odpověď. Lucie :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mezi dosti důležité prognostické faktory patří ultrazvukový nález na štítné žláze a výška protilátek proti štítné žláze - čím výraznější nález a vyšší protilátky, tím těžší nemoc a menší šance na úpravu. Jód se zjevně snažíte doplňovat. Nicméně, v průběhu let je vždy šance, že nemoc vyhasne, ale těžko říct, jestli a kdy to nastane. Přeji pohodové svátky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: