Je to borelioza?

Před několika týdny jsem byla v nemocnici ohledně podezření na Boreliozu. Dělali mi různé testy (i lumbální punkci), ale nic nenalezli. Bylo to tři dny po poštípání hmyzem (ovády), kdy se mi na noze objevila fialová skvrna s bílým pupínkem uvnitř (erythema migrans?) ten čtvrtý den už dělali testy.--- Nejdříve se mi objevila jedna fialová skvrna na levém stehně, která měla velmi divný průběh, ale po zvětšení zbledla. Poté se na té samé noze objevila další skvrna na chodidle, a byla tvrdá a horká. Obě byly tvrdé a docela rozšířené, narozdíl od normálního štípance. Tak jsem na to dostala antibiotika (brala jsem 2 týdny doxyhexal) a také mastičku na příznaky. Na nějakou dobu štípance zmizely. Jenže pak, když jsem to přestala mazat tou mastičkou se štípance znovu objevili. Nový malý "kopeček" štípanec uvnitř toho starého štípance -který zblednul. Je to jako ve fázi spánku... Pořád to svědí. Když se to zvětší, tak to namažu a zmizí to. Poslední dobou na sobě pozoruji menší problémy, jako je pálení kůže a změna teplot na těle, bolení krční páteře a ztuhlost krku, občas náznak horečky, ale horečku nemám, bolesti hlavy, pískání v uších, lehce rozostřený zrak, problémy s pamětí a soustředěním, únava je asi normální... Proto prosím o váš názor. Je to borelioza? Nejsem si jista, jestli je bezpečné ty pupínky pouze mazat, aby nebyly vidět- když tam může něco být. Pro jistotu posílám fotku: 1) Pupínek se znovu objevil a rozšířil, jen na jeden den do namazání. Štípance byly i větší než na fotkách, fotku druhého jsem nepořídila. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Máte kopřivku- urticaria chronica, kopřivka může mít idiopatickou- tedy neznámou příčinu ,ale příčinou může být i závažné onemocní - zánět uvnitř těla nebo i nádor, je potřeba Vás podrobně vyšetřit a nasadit adekvátní léčbu pro kopřivku, borreliosu dle průběhu vylučuji. Namazat projevy můžete čímkoli, nic nepokazíte. Prosím navštivte dermatologa k bližšímu vyšetření. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x