Je to možné?

Pane doktore prosím Vás o vysvětlení mé diagnozy, protože výklad mé lékařky je pro mě nejasný. Před měsícem mi levá noha sklouzla po obrubníku a já se bouchla zevním kotníkem do kamene. Po vyšetření:Rtg.stav po abrupci apexu zevního kotníku(snímek k popisu starý či nový úraz).DG:abruptio apicis malleoli lateralis I.sin sine disloc. Dostala jsem sádrovou fixaci s podpatkem. Za 4 týdny sádra ex a kontrolní Rtg-proti minulé kontrole beze změn. Lékařka trvá na tom, že je to starší zlomenina.Obj.nález:otok, citlivost kolem zevn.kotníku, vazy pevné. Pracuji jako servírka, takže je nemožné, že bych se zlomeninou chodila v práci až 14 hodin denně a nevšimla si úrazu. Dg:S8260 W0141 Děkuji Vám za pochopení a odpověď. Anna.

Odpověď odborníka:

Odlomení vrcholku zevního kotníku bez posunu. Odlomení vrcholku zevního kotníku může být podle rtg snímku hodnocen jako stará nezhojená zlomenina. Důležité je zjistění předchorobí, anamneza, vyšetření a rtg snímek a nový srovnávající snímek s odstupem. Nový úraz mohla být distorze, podvrtnutí, při kterém byla nalezena stará drobná a pokud se jedná jen o malé odlomení i stará zlomeninka. Důležitý je popis rentgenologa, který snímek samostatně hodnotí a tento stav takto může uvést. Při kontrole by bylo tedy vhodné zhotovit nový snímek k ozřejmení, na příklad při potížích nebo kvůli pojišťovně, pokud máte úrazovou pojistku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x