Je to pohlavní nemoc?

Paní doktorko, mám na Vás dotaz. Cca před čtvrt rokem jsem měla (vzájemný) orální styk s jedním mužem. On žádnými problémy netrpí, ale mě poslední dobou občas svědí vagína, špiním mimo cyklus a mám opakované záněty nosohltanu (s výskytem granulátů v celém hltanu - řešeno antibiotiky, ale stále se to vrací; jsem alergik). Manželovi se již dvakrát osypal žalud, malé červené pupínky, které s Canestenem během pár dnů zmizely a nyní ho (cca 14 dní) začíná pobolívat ve varleti (vždy jen chvilková bolest), jakoby prý chámovod. Na omak varle nijak nebolí, ale je citlivější a zdá se mu větší. Mohlo by se jednat o nějakou pohlavně přenosnou chorobu? Prosím o radu. S velkým díky, Sára

Odpověď odborníka:

Sáro, ano, v tomto případě pohlavní chorobu nelze vyloučit. Muř může být i bezpříznakový nosič, od kterého sr Vy nakazíte. Doporučuji vyšetření na dermatovenerologii, u Vás jistě také gynekologické vyšetření. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: