Je v mém případě nutná hormonální léčba?

Dobrý den, je mi 47 let, měsíčky mám pravidelné, někdy silnější, přibližně po 25 dnech.Na preventivní prohlídce mně lékař po ultrazvukovém vyšetření sdělil, že mám vysokou vrstvu děložní sliznice, 16. den cyklu - 12 mm. Předepsal mně Orgametril 5 mg.Mám z další hormonální léčby obavy. Již se léčím se štítnou žlázou, beru Euthyrox Také trpím na silné migrény, které mám v závislosti na mensruačním cyklu vždy při měsíčkách , někdy i při ovulaci.Užívám Naramig, ale ne vždy zabere.Ještě bych uvedla, že mám křečové žíly. Chtěla bych se zeptat, zda je léčba Orgametrilem v mém případě nutná. Mám strach z vedlejších účinků, kde se mimo jiné uvádí také migréna. Děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba jako taková není nezbytně nutná, ale je riziko, že byste mohla začít silněji krvácet.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: