Je velká pravděpodobnost těhotenství?

Dobré ráno, chtěla bych se Vás zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátek (24.2.2012) jsem měla s přítelem pohlavní styk. Párkrát do mě zajel bez kondomu, který si potom nasadil. Souložili jsme spolu potom si kondom sunda, zajel do mě znovu bez něj, jenom párkrá... Poté sem ho dodělala pusou. Mám strach paní doktorko s přeejakulační tekutiny, někde jsem četla že obsahuje živé spermie. Chtěla bych se zeptat, když před tím sme spolu nespaly (myslím víckrát za sebou) jestli je také pravděpodobnost že jsem těhotná. Někde jsem četla že preejakulát oobsahovat zase nemuisí, pokud předtím nebyl sex a nevylučuje se spermmie ještě z penisu, ale třeba jenom moč... Také vám musím říct, že ten pátek jsem ovulovala. Právě proto mám šílený strach! Tak ás prosím o nějákou rozumnou radu, nebo uklidnění.. Když to bude nutné tak i vystrašení.. Ale potřebuji nějákou odbornou radu jestli můžu být těhotná.. Dourám v brzkou odpověď!.. krásný den :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, preejakulační tekutina skutečně může obsahovat spermie. Otěhotnění v tomto konkrétním případě není vysoce pravděpodobné, nelze ho však ani vyloučit. A jedno malé postrašení ... pokud budete nadále provozovat sex bez antikoncepce, nejspíše se k nechtěnému otěhotnění dopracujete.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: