Je vhodne tritico?

Dobrý den,potykenně jim nějake bylinne připravky-tablety,střidam to.Jenže si myslim,že vubec nezabiraji.Hypnotika nechci brat.Již jsem vyzkoušel i melatonin-doplněk stravy,ale nepomaha.Pracuji v kancelaři-lehká práce,snažim se denně chodit pěšky asi tak 1 hodinu pomalé chuze-mam zdravotní pohybové problemy a i ty se možná podepisuji na mem spánku.Do postele chodim cca 23 hodin,unaven.Usnu do půl hodiny na dvě hodiny a konec se spankem. Pak se převaluji,čtu,procházím se a hlavně jsem nervozni a je mne uzko,špatně se mne dychá a je mne špatně celkově,tak vnitřně.Kolem čtvrté ranni vesměs usnu na hodinu,někdy dvě.Rano jsem unaveny a celý den take.Nepomahá mne vlastně nic.Na preventivni prohlidce jsem se o tom zminil me doktorce,jenže hned by psala prašky-zolpiden,nesouhlasil jsem s tim.Mam si teda pry zajit k psychiatrovi ale však taky asi napiše jen leky.Slyšel jsem ,že pomahaji antidepresiva,vim,taky jsou to leky,ale kdyby pomohly tak by se mne ulevilo.Jsou ale navykove a nebo jak jsem se dočetl že nejsou? Moc tomu nevěřim a jak dlouho semusi brat aby zabraly a hlavně aby nevznikla zavislost? Děkuji a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Antidepresiva, tak zvané SSRI jsou minimálně návykové, vhodné brát 6 měsíců, pokud nezabírají hypnotika, která návyková jsou, tak SSRI jsou daleko lepší. Trittico je dobrá volba

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: